09 September 2018

Ok. In de lucht.. Met Asciidoc en JBake. How nerd is dat? ;-)

Er kwam een hele reeks aan programma’s aan te pas. De meeste waren bekend. In principe zijn alleen de eerste 4 software paketten nodig. De meeste tijd breng je door in de editor. In mijn geval Visual Studio Code.

Git ben ik aan het bekijken om grote en kleine veranderingen aan configs en teksten te kunnen bijhouden. Ik denk met name aan data met betrekking tot mijn stamboom onderzoek. In de loop der jaren is her en der wat geschreven wat ik bij elkaar wil zetten.

Tool Beschrijving

Visual Studio Code

Free, opensource editor. Ik schrijf er de asciidoc en Markdown teksten mee. Ik gebruik het ook voor configfiles, python e.d.

Jbake

Java based open source static site/blog generator. Deze site is ermee gemaakt

Asciidoctor

Text processor and publishing tool

WinSCP

WinSCP is a SFTP client and FTP client for Microsoft Windows. Copy file between a local computer and remote servers using FTP, FTPS, SCP, SFTP, WebDAV or S3 file transfer protocols.

Draw.io

For making flowcharts, process diagrams, org charts, UML, ER diagrams, network diagrams and much more. Feitelijk gebruik ik de plugin in Nextcloud

Irfanview

IrfanView is a fast, compact and innovative FREEWARE (for non-commercial use) graphic viewer. I use it ua for Batch conversion (with advanced image processing)

git

free and open source distributed version control system designed to handle everything from small to very large projects with speed and efficiency.