10 September 2018

Index

Nu ben ik nergens meer thuis

Toen mijn vader werd uitgezonden naar Indonesiƫ, was dat voor mijn moeder de eerste kans na ruim 35 jaar om terug te gaan naar haar geboorteland. Blij, opgewonden. Het liep anders.

Later, eenmaal weer terug in holland na 3 jaar, zei ze een keer tegen mij: 'Nu ben ik nergens meer thuis'.

Zwijgen en vertellen - koloniaal verleden

Ongetwijfeld zullen sommigen een traantje hebben gelaten bij het uiteindelijke 'verlies' van het meeste van dit enorme koloniale grondgebied. Is daarmee ook de 'koloniale cultuur' verdwenen? Wat er bij de hollanders tussen de oren zit zeg maar?

Rekenen aan de keukentafel en het warme gevoel van werk

Ik heb 45 jaar gewerkt en nu leef ik bijna 5 jaar van mijn AOW en pensioen. 'Het warme gevoel van werk'. Dat zei die Rutte geloof ik he? Vergeet het maar, ik was blij dat ik kon stoppen.

Welk nieuws lees je, kijk je naar, beluister je. Waarom?

Het bepalen van 'nieuwswaardigheid' wordt door sommigen gezien in relatie tot eigenschappen als sensatie, onevenredige of emotionele focus, overdrijving en roddel. Ik ben geneigd om daarin mee te gaan (..).

Allochtoon. Of toch anders?

'Zeg, hoeveel procent Nederlands ben je eigenlijk' is een vraag die ik in allerlei varianten voorgescholteld krijg. 'Jij komt zeker uit Turkije' is er ook zo eentje. 'Van jullie (Indische Nederlanders) hebben we in ieder geval geen last'. Wat mij betreft allemaal ver over het randje. Te ver. Ondoordacht. Onopgevoed. Gebrekkig empatisch vermogen.

Password managers

Keepass staat al ruim 10 jaar in [mijn lijstje basissoftware](https://roelbazuin.nl/saltybits/passwords.html) waarmee ik enkele 100-en inlog gegevens beheer. Voor al mijn admins, elke website, forum, email-, social media account, etc. etc. gebruik ik een apart setje gebruikersnaam & wachtwoord.

Blijheid in de wereld

Een volkomen ongelukkig land waar iedereen om het hardst moord en brand schreeuwt over wat er allemaal mis is in de vaderlandse rivierendelta.