12 August 2018

Naturalisaties

Naturalisatie is het toekennen door een staat van het staatsburgerschap aan personen die oorspronkelijk een andere of in het geheel geen nationaliteit bezaten.
Het gaat over de periode 1850 tot 1934 om ruim 11.000 naturalisaties, alfabetisch gerangschikt naar familienaam:

Boten- en passagierslijsten

De botenlijsten geeft een overzicht van schepen die in de periode 1945 t/m 1964 burgers en militairen van Nederlands Indie /Nieuw Guinea en Australie naar Nederland hebben gerepatrieerd/geevacueerd. De passagierslijsten geven een overzicht van de personen die met deze schepen gereisd hebben.

CBG Verzamelingen

'Oost-Indische Bronnen ' van het CBG - Centrum voor familiegeschiedenis

Geneanet

Zoek naar uw voorouders, ontdek de oorsprong van uw familienaam, publiceer uw stamboom en deel uw genealogie met anderen !

Online-Familieberichten

Dit project heeft als doel het beschikbaar stellen van informatie over familieberichten die o.a. in de landelijke kranten en regionale bladen gestaan hebben.

My Heritage

" Uw verleden begint met uw stamboom en het is eenvoudig om er een op MyHeritage te bouwen. Voeg namen, data, pictures’s en verhalen toe en deel deze met uw familie." Maakt leuke online grafieken

'Wie Was Wie (vh Genlias)

De informatie in Wiewaswie is direct afkomstig uit de registers van de burgerlijke stand, de belangrijkste bron voor elk genealogisch onderzoek vanaf 1811. Onderhouden door het CBG.

Hollandse Genealogische Databank

De Hollandse Genealogische Databank (HoGenDa) is een project van 'Ons Voorgeslacht' in samenwerking met de Genealogische Vereniging Prometheus

Centraal Bureau voor Genealogie

Het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen

Indische Genealogische Vereniging

De Indische Genealogische Vereniging (IGV) is er voor iedereen die een ontdekkingsreis wil maken in zijn of haar Indische familiegeschiedenis door genealogisch onderzoek. Genealogisch onderzoek naar Europese (Nederlandse) families in Nederlands-Indië

Nationaal archief

Als ‘nationaal geheugen’ beheert het Nationaal Archief de archieven van de landelijke overheid

Subforum Indische families

Het is lastig informatie te vinden over Indische voorouders, op enig moment geemigreerd naar de Oost. Dit forum op stamboomforum.nl is bedoeld voor mensen met Indische voorouders om elkaar verder te helpen met informatie.

Bronnen voor familie-onderzoek Nederlands Indië

Onderzoek naar voorouders in Ned Indie. Links in stamboomforum Indische families.